Neyrinck Metaalconstructie: Historiek

In 1966 begon Jozef Neyrinck een bedrijfje van stalen meubelen en metalen interieurartikelen. Het zaakje floreerde in de Golden Sixties, en al gauw (1969) kwam zoon Hugo erbij.

Stilaan leerden andere bedrijven de vakkennis van de Neyrincks waarderen, en vroegen zij of Neyrinck niet een bepaald moeilijk stuk voor hen kon maken. Dit gebeurde meer en meer, en op de duur werd dit soort 'onderaanneming' erg belangrijk.

In 1981 kwam ook een tweede zoon, Hendrik, de zaak versterken. Kort daarna werd de zaak omgevormd naar een 'pvba'.

De Neyrincks bouwden verder aan de evolutie naar toeleveringsbedrijf, en toen het bedrijf in 1984 naar een nieuw gebouw overstapte, was deze evolutie eigenlijk compleet. Neyrinck Metaalconstructie was één van de gevestigde namen in de toelevering van metaalconstructie en plaatbewerking geworden. En niet alleen hadden ze er de kennis en machines voor, maar nu hadden ze er ook de ruimte voor.

In 1988 overleed vader Jozef, de 'founding father', en de firma werd omgevormd tot een naamloze vennootschap, met beide broers Hugo en Hendrik aan het hoofd.

1988 was ook het jaar waarin de eerste cnc-gestuurde machines in het atelier verschenen. Het computertijdperk deed ook in de metaalproductie zijn intrede. Neyrinck heeft er altijd al een punt van gemaakt over goede, degelijke en moderne productiemachines te beschikken. Dat is de enige manier om snel en goed werk af te leveren.

Sedertdien blijft het bedrijf verder evolueren: nieuwe machines (zowat continu), nieuwe kantoren (1997), een extra productiehall (1999),...

In 2000 versterkte Michiel, zoon van Hendrik de firma, en in 2008 kwam ook Joris erbij om het familieverhaal voorlopig af te maken. De firma blijft echter verder investeren en evolueren

 

 

Neyrinck J. Metaalconstructie - Tombrugstraat 15 - B-8850 Ardooie - 051 74 41 94 - info@neyrincknv.be